Νεος ζηταει βοηθεια

Έχετε κουνελάκι? Χαμστεράκι? Συζητήστε σχετικά με αυτα τα ζωάκια εδώ

Νεος ζηταει βοηθεια

Δημοσίευσηαπό stefanoc » Τρί Ιούλ 27, 2010 1:42 pm

Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα κουνελακι και θελω να μου παραθεσετε σχετικες πληροφοριες. Ειμαι νεος στο φορουμ σας. Εψαξα σε παρα πολλα ποστ αλλα επειδη δεν εχω πολυ χρονο για να τα ψαξω ολα και να βρω αυτο που θελω ανοιξα αυτο το θεμα. Το κουνελι που σκεφτομαι να αγορασω ειναι νανος. Ποσο περιπου στοιχιζει; Οσον αφορα το κλουβι ποσο στοιχιζει και αυτο μαζι με ποτιστρα ταιστρα σπιτακι κλπ. Τι διαστασεις πρεπει να εχει ? Μπορω να το εχω στο μπαλκονι του σπιτιου μου η το χειμωνα εχει προβλημα; Μπορω να το μεταφερω το καλοκαιρι ή αντιμετωπιζουν προβληματα; Καθε ποτε πρεπει να το καθαριζω? Και τι κυριοτερο απο που πρεπει να το προμηθευτω για να ειναι σιγουρα υγιες? Χρειαζετε καθε ενα διαστημα να το πηγαινω στον κτηνιατρο?

Χιλια συγνωμη αν σας κουρασα αλλα θελω να μαθω οσα πιο πολλα γινετε.
ευχαριστω εκ των προτερω Φιλικα στεφανος
stefanoc
Αρχάριο μέλος
Αρχάριο μέλος

Δημοσ.: 4
Εγγραφη: Τρί Ιούλ 27, 2010 1:33 pm

Re: Νεος ζηταει βοηθεια

Δημοσίευσηαπό EVDOKIA » Τετ Ιούλ 28, 2010 12:42 pm

Εγω αγορασα ενα κουνελακι πριν απο 11 μηνες. Το κουνελακι (νανακι) κοστισε 35 ευρω και ολα τα υπολοιπα (κλουβι, μπιμπερο για το νερο, τροφη ξηρα και χορτο και κανα 2 παιχνιδακια και ροκανιδι) κοστισαν 100 ευρω πανω κατω. Προχθες βεβαια σε ενα αλλο petshop κοστιζε 20 ευρω.
EVDOKIA
Απλό μέλος
Απλό μέλος

Δημοσ.: 64
Εγγραφη: Τετ Απρ 14, 2010 9:19 am

Δημοσίευσηαπό EVDOKIA » Τετ Ιούλ 28, 2010 12:52 pm

Συνεχίζω...

Μπορείς να το έχεις στο μπαλκονι γενικά αλλά όταν έχει πολυ κρύο ή πολύ ζέστη πρέπει να το βάζεις στο σπίτι. Τα κουνέλια μπορούν μεταξύ 10 και 30 βαθμούς. Κάτω απο 10 και πάνω απο 30 είναι πρόβλημα. Το κλουβί που θα πάρεις να είναι μεγάλο γιατί μπορεί τώρα που θα είναι 2-3 μηνών να είναι μικρό αλλά θα μεγαλώσει και θα πρέπει να είναι μεγάλο για να μπορεί να κινείται μέσα στο χώρο άνετα. Για ακριβη νούμερα δε ξέρω να σου πω αυτή τη στιγμή. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να μετρήσω το δικό μου. Το καλοκαίρι μπορείς να το μεταφέρεις αλλά θα πρέπει να το μεταχειριστείς σαν ενα μωρό. Κοινώς απο το σπίτι θέλει σχεδόν κατευθείαν να μπει στο αυτοκίνητο. Να μη μεινει πολή ώρα στη ζέστη και τον ήλιο (μιλάμε όταν έχει υψηλές θερμοκρασίες, για πάνω απο 30 βαθμούς) και στο αυτοκινητο θα χρειαστεί να βάλεις κλιματισμό (φαντάζομαι και για σένα, καθώς όπως δεν αντέχει αυτό δεν αντεχουμε και εμεις) χωρις όμως να χτυπάει πάνω του το κρυο. Καθάρισμα ανα 2 μέρες το πολύ 3 για να μην μυριζει και το σπιτι σου. Η προμήθεια είναι ενα θέμα. Εγω το πήρα απο pet shop και είναι μια χαρά το νινι. Στη θέση σου θα έβαζα μια αγγελια για να αγορασω απο ιδιώτη. Απο κάποιον ποιυ έχει γεννήσει η κουνέλα του και θέλει να τα δώσει. Πρόσφατα γέννησε η κουνέλα του χρήστη nikolais. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί της και να ρωτήσεις αν έχει πρόθεση να τα δώσει και που βρίσκεται. Βέβαια θα χρειαστεί να περιμένεις 2 μήνες για να το πάρεις γιατί δεν κάνει να αποχωρήσεις τα μωρά απο τη μάνα τους πριν το 2μηνο. Για κτηνίατρο τα κουνελια δε θελουν εμβολια. Εγώ 2 φορές το έχω πάει στον κτηνίατρο, μια οταν έμεινε έγκυος και μια πρόσφατα που αρρώστησε.
Αυτα έχω να σου πω για την ωρα... Αν χρειάζεσαι κατι αλλο...εδω ειμαστε εμεις
EVDOKIA
Απλό μέλος
Απλό μέλος

Δημοσίευσηαπό neli » Τετ Ιούλ 28, 2010 1:09 pm

εγω που πήγα την δικιά μου στο γιατρο επειδή έπαθε μολυνση απο διάρεια μου είπε οτι χρειάζονται εμβόλια της έκανε ένα αλλα μου είπε οτι κάποια στιγμή θα χρειαστεί και δέυτερο!! τωρα δν ξέρω αν αυτό ισχύει η αν το είπε για οικονομικούς λόγους!!! επείσης θα κοιτάξω αν μπορώ να βρώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κουνέλια για να βοηθήσω!! ΠΡΟΣΟΧΗ!! πολλα πετ σοπ πουλάνε κουνέλια για νάνους αλλα δεν είναι και αυτό το κάνουν γιατί οι νάνοι είναι ποιο ακριβοί απο οτι τα κοινα κουνέλια!!
neli
Αρχάριο μέλος
Αρχάριο μέλος

Δημοσ.: 11
Εγγραφη: Παρ Ιούλ 23, 2010 12:26 pm

Δημοσίευσηαπό neli » Τετ Ιούλ 28, 2010 1:13 pm

http://kounelia.blogspot.com τσέκαρε πληροφορίες και εδώ!!
neli
Αρχάριο μέλος
Αρχάριο μέλος

Δημοσίευσηαπό stefanoc » Τετ Ιούλ 28, 2010 3:21 pm

Ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες σας. Αν ειναι δυαντον φιλε μου ναι μετρα το κλουβακι σου σε παρακαλω για να εχω και εγω μια ιδεα. Θα επισκεφτω και το blog που μου επισημανατε και θα παραθεσ ω και αλλες αποριες που θα μου δημιουργηθουν. Ευχαριστω και παλι
stefanoc
Αρχάριο μέλος
Αρχάριο μέλος

Δημοσίευσηαπό EVDOKIA » Τετ Ιούλ 28, 2010 10:03 pm

75cm μήκος, 40cm πλάτος και περίπου 40cm ύψος. Το αγόρασα 70 ευρώ
EVDOKIA
Απλό μέλος
Απλό μέλος

Δημοσίευσηαπό Krouspace » Πέμ Ιούλ 29, 2010 10:42 am

Για τα μικρα κουνελια ενας γενικος κανονας ειναι σχεδον 1τμ, δηλαδη περιπου 60-70 εκατοστα φαρδος και ενα μετρο μηκος. Φυσικα οσο μεγαλυτερο τοσο το καλυτερο, ειδικα αν εχει και 2 οροφους να μπορει να κινειται αρκετα. Αμα σκοπευεις να το εχεις εξω ελευθερο μπορεις να παρεις και μικροτερο. Το δικο μου ειναι νανος και το πηρα 20 ευρω παντως.
Krouspace
Αρχάριο μέλος
Αρχάριο μέλος

Εγγραφη: Κυρ Ιούλ 11, 2010 10:59 am

Δημοσίευσηαπό stefanoc » Πέμ Ιούλ 29, 2010 11:02 am

Μπορω να το εχω ελευθερο αν δεν υπαρχει προβλημα με 1-2 αδεσποτες γατες της γειτονιας που μπορουν να ανεβουν στο μπαλκονια αμα θελουν >:( >:(
stefanoc
Αρχάριο μέλος
Αρχάριο μέλος

Δημοσίευσηαπό neli » Πέμ Ιούλ 29, 2010 1:16 pm

πάντα με επίβλεψη γιατί μπορουν να γίνουν και φίλοι με τις γάτες μπορεί ομως και να προκύψουν ατοιχήματα!! αν δεις οτι κατι δεν παει καλά μην επιχειρήσεις να τους ξαναφέρεις σε επαφή για να μην έχει πρόβλημα το μικρό σου κουνελάκι!! :)
neli
Αρχάριο μέλος
Αρχάριο μέλος

Δημοσίευσηαπό EVDOKIA » Παρ Ιούλ 30, 2010 9:27 am

Παιδιά νομίζω πως οι γάτες δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Μπορεί να σου κάνει ζημιά στο κουνέλι χωρίς να προλάβεις να κάνεις και πολλά. Η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος, δε θα συνιστούσα να έχουν πρόσβαση οι γάτες. Στη δική σου θέση θα έβαζα στο μπαλκόνι πλέγμα απο αυτά τα πλαστικά που βάζουν για τα μωρά με μικρές όμως τρύπες για να μην μπαίνει απο ανάμεσα.
EVDOKIA
Απλό μέλος
Απλό μέλος

Δημοσίευσηαπό stefanoc » Σάβ Αύγ 28, 2010 4:53 pm

Παιδια πειρα δυο κουνελακια ειναι γυρω στο 2,5 μηνων και τα εβαά σε ενα μεγαλο κλουβι που αγορασα! Τα πειρα το απογευμα σημερα και καθονται συνεχεια εκει μεσα! τι να κανω με φοβουνται πολυ
stefanoc
Αρχάριο μέλος
Αρχάριο μέλος

Δημοσίευσηαπό akritas » Σάβ Αύγ 28, 2010 9:30 pm

Mην σε στεναχωρει αυτο το γεγονος,το κανουν διοτι αλλαξαν περιβαλλον και δεν σε γνωριζουν ακομα!! Πολυ συντομα θα ζωηρεψουν , θα ξεθαρρεψουν και θα γινουν οι γλυκυτατοι φιλοι σου!!
akritas
Αρχάριο μέλος
Αρχάριο μέλος

Δημοσ.: 6
Εγγραφη: Τετ Ιουν 23, 2010 6:40 pm

Επιστροφή στην Τρωκτικά

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες